Här kan du få svar på de vanligaste frågorna

Hittar du inte svaret du letar efter? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Samhällsbyggnad Piteå kommun ansvarar för stadstrafiken i kommunen. Länstrafiken i Norrbotten ansvarar för de lokala busslinjerna på landsbygden och för stomlinjerna inom Norrbottens län.

Har du glömt något på bussen kontaktar du Nobina via telefon säkrast mellan 09.00-13.00 vardagar.  tel. nr. 0911 – 42 69 70 eller via mejl på norrbotten@nobina.se.

Du får ha din hund/katt med dig i bussen under förutsättning att ingen allergiker finns med. Rådgör med chauffören. Om det finns någon i bussen som är allergisk mot pälsdjur har de ha företräde mot din hund/katt. Ledarhundar kan inte nekas.

Alla stadsbussar i Piteå är lågentrébussar. Det innebär att de har en låg ingångshöjd och kan även niga. Den bakre ingången på bussarna är dessutom utrustad med en utfällbar ramp vilket gör det lätt för den som sitter i rullstol eller går med rollator att ta sig på och av bussen. Inne i bussarna finns särskilda rullstolsfästen.

Statistiken visar att bussresandet går ner under sommaren. Kommunen har därför satsat på fler turer på vintern då det är fler resenärer.

Du kan ta kontakt med Samhällsbyggnad Piteå kommun 0911-69 60 00

Bussarnas linjesträckningar är skapade för att möjliggöra en så rak och snabb bussförbindelse som möjligt genom så många bostadsområden och målpunkter som möjligt.

Det är Piteå kommun som beslutar om nya linjedragningar efter förslag från Nobina. Avsikten med förändrade linjedragningar är att öka attraktiviteten för kollektivt resande genom att göra restiderna kortare och smartare för fler resenärer i förhållande till idag.

Ladda ner appen Travis för ett enklare resande

Ladda din reskassa

Sök resa

Se aktuell information